Спецназ Морска Пехота част2

Както Ви обещах, ето я и втора част.

Прикривайки се един друг, морските пехотинци мълниеносно се придвижват от помещение в помещение, но отново пиратите са крачка пред тях, корабът е празен. С ужас те откриват, че съдът потъва, отново рискувайки живота си те неутрализират течовете. Командването не може да повярва, какво се е случило? Историята започва да става все по-мистериозна, къде се е дянал пиратския екипаж? Корабът е прибран на боксир до пристанището, там следователите откриват специална тръба, позволяваща напускането му незабелязано с водолазна екипировка. Могли ли са обаче, терористите да стигнат брега? Спецназ започват разузнаване по крайбрежието. Взимат решение първо да огледат най-близкия браг до местонахождението на кораба. Там откриват пътека, която води до път и е възможно по нея да са се придвижвали похитителите.

Разузнаването долага, нови мног важни данни. Рибари са видяли водолази в друга част на брега, спецназ групата незабавно се насочва натам и започва оглед на мястото. Забелязват непознат аквалангист, командирът ги инструктира да не влизат в схватка с него, а да го проследят. Неизвестният преминава през изкуствено направен подводен тунел и достига изоставена ремонтна база за подводници. "Черните дяволи" се връщат на сушата, за да планират последващите си действия.

Командването действа бързо и решително, спасителната операция ще се проведе през ноща, към мястото пристигат подкрепления. Първият водолаз, който влиза в подземната база дава знак групата да спре. Пътят е миниран, това доказва, че противника е сериозен. Командирът на групата сам обезврежда мината. Избягващи стълкновения с бандитите, те откриват мястото, където дъжат заложниците. Разузнавателната група се изтегля, за планирането на последващата операция.

Решено е да се обособят две групи, една чакаща в засада близо до помещението със заложниците и друга, която ще проникне в подземната база от сушата, с цел да привлече върху себе си вниманието на пиратите. Скоро пристъпват към изпълнение на задачата, първи заемат своите позиции водолазите, след тях действа и отряда на сушата.

Часът е 13:55, началото на операцията е назначено за 14:00, точно след пет минути първата група щурмува базата. Челната двойка среща непознати лица, които побягват, започва преследване. Отряда попада под кръстосан огън. Тук си проличават качествата на един спецназ, похитителите са заловени, а част заложниците освободени, другите не са намерени. При оглед на мястото са открити оръжие и водолазна екипировка. Намират и нещо интересно, антикварни златни съдове. Но как така, уж толкова добре подготвени терористи се предават така лесно? След разпити проведо проучване се установява, че заловените са от местна бандитска групировка, която е играела спомагателна роля. За това заключение спомагат и сведенията от по-рано откритият в морето моряк, който твърди, че похитителите са говорели на чужд език и за използвали оръжия със заглушител.

Откритото златно съкровище се указва изключително добър фалшификат. Появява се нова информация от украинските служби. Тарторът на местната бандитска организация е със своята любовница и охрана на яхта близо до брега. Взима се решение, за неговото залавяне. Съставя се група от трима човека, която ще причака в засада яхтата. Ето я и нея, за дъното й водолазите закрепват заряд, който няма да пробие корпуса, но ще паникьоса екипажа. Така и става, тарторът се появява на палубата, в един момент се доближава до водата, един от бойците действа решително и го дръпва във водата. Престъпникът е пленен успешно. Разбирайки, сериозността на операцията той се съгласва да помага на разследването. Ситуацията се усложнява с откриването на химикал за химическо оръжие в подземната база. Тарторът назовава, точното мястно на останалите заложници и количеството на охраняващите ги терористи. Подготвя се нова операция, предвид опасността на противника морскияте пехотинци взимат със себе си крупно калибрена картечница 12,7 мм, която може да поразява цели на над километър и половина.

Как ще се проведе заключителната част от операцията ще разберете в трета част, утре. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *