Полезни връзки

   Тестове
On-line тестове за всички които искат да си проверят знанията. 

     Ученик
Ученик.ком е образователен сайт, фокусиран само в сферата на образованието. Съдържа информация за частните и държавните училища, колежи и университети в Българиия. Освен добре структурирания каталог с езикови училища, провеждащи езикови курсове по английски, френски, испански, руски, немски и италиански език, публикуваме материали и новини, насочени към учениците и техните родители с информация за държавни училища, частни училища, колежи и университети в България и чужбина. 
 

     Помагало за ученика 
    
Знам.bg
Българският портал на знанието. 

    Твоят сайт за български език и литература
Здравейте, ученици!На тази страница ще намерите полезни неща за вашата подготовка по български език и литература. Теми по литература.  

    Сайта е предназначен за ученици от I до VIII клас
Но ще бъде полезен и за ученици от по-горните класове. Ученици, учители и родители – трябва да работим добре заедно!

    Безплатни теми по литература
допълнителна информация за да си помогнем

     Български тълковен речник
Речникът разполага с 31320 думи,

    Научи ме!
Видео уроци С този урок започвам серия уроци за Ubuntu. Целта е да ви запозная с тази безплатна и изключително качествена операционна система – на български език
Аз смятам, че знанието трябва да се споделя, и че човек трябва винаги да има право на информиран избор.

     Къде да уча?
АБВ на образованието – Къде да уча? Българският образователен портал: Университети – български и чужди;

    Древна история
Древни цивилизации – Рим, древните траки, ацтеки, маи, инки, древна Индия, Египет, Китай, Древна Гърция и Елада

     География на България
Разнообразни карти и инфопмация за географията на България: административно деление, планини, води, климат, почви, растения, животни, население, стопанство, резервати и туризъм в България.

    Планетата Земя
Вижте кои са най-големите океани, морета, планини, държави, пустини, езера. Обогатете познанията си за Земята със интересни статистики и сравнения!

     Портал история
История от античността и древността, през средновековието и ренесанса до наши дни. История на България, древен Рим, древен Египет, Персия, Елада… Информация за рицарите, крътоносните походи и много други. Археология и археологически музеи.

     Астрономия
Всичко за астрономията в един сайт! Информация за звездни карти, астрономически календари, астрофотография, астроснимки, виртулани телескопи, софтуер и много други.

    Екология
Линкове за екологията, паркове, резервати и забележителности. Атмосфера и климат. Екодейности, очистване на околната среда и пречиствателни станции.

    Математика
Вашият онлайн асистент по математика – алгебра, геометрия, топография, теория, комбинаторика, уравнения, решения, дисертации, числа, метод

     Литературно обучение за кандидат-гимназисти
Литературно обучение за кандидат-гимназисти. Пълен комплект разработени теми.БЕЗПЛАТНО рецензиране и оценяване.За самоподготовка съдържа 30 съчинения

    Домашно
Domashno.bg е единственият сайт в България, който предлага решенията на всички задачи в учебниците от 5 до 12 клас, така че винаги да бъдете с написано домашно по математика, домашно по физика и домашно по химия.