Клуб „Училищни медии“

Училищен клуб „The sCOOL Times” при ГРЕ „Г. С. Раковски” е създаден през месец февруари 2012г по програма „УСПЕХ“. Клубът е медиен и основната му задача е издаването на училищния вестник.

Каква е целта ни? Целта на клуба е да подобрява езиковите умения на учениците, да развива творческите им заложби и журналистически умения и, не на последно място, да популяризира училището и да покаже възможностите, които то предлага на учениците.

Изминалата 2012г беше първа за клуба и ни помогна да навлезем в медийната сфера. Вече знаем как да пишем статии, как да провеждаме интервю и как да представим продукта на труда си по атрактивен начин. През изминалата учебна година клубът не само издаде вестник, но и беше основен фактор при организацията на много от мероприятията в училище. Към дейността на журналистите от ГРЕ проявиха интерес дори колегите им от ”Канал 0”. На 26.06.2012г членове на клуба гостуваха в сутрешния блок на телевизията, за да разкажат за „The sCOOL Times” През тази учебна година клубът работи отново. Ние не само участвахме в множество мероприятия в различни сфери. Организирахме и отразихме празненствата по случай Деня на европейските езици(септември 2012г) , Денят на Испания (12 октомври 2012 г), Деня на вси светии (31 октомври 2012 г),  Деня на благодарността (ноември 2012) и Коледа (декември 2012 г.). Участвахме и отразихме състезанията и олимпиадите по всички, изучавани в ГРЕ езици, многоезичното състезание през ноември, както и езиковата викторина на „Дарби”. Посрещнахме и интервюирахме г-жа Селия Арана и г-жа Росио Агиляр, които работят в отдел „Образование” на испанското посолство в България и посетиха ГРЕ през октомври. Разбира се, не забравихме и спортната секция, отразихме хандбалната среща между ГРЕ и ПМГ през декември. Вече работим усилено и по вестника за 2013г.

Планът на младите журналисти е да продължат тази дейност и дори да я разширят. Предвидено е издаването не само на вестник, но и на рекламна брошура на училището и това, което то предлага.

А заслужава ли си? Заслужава ли си да научим нови неща? Заслужава ли си да се запознаем с интелигентни и талантливи хора? Заслужава ли си да видим нещо ново и интересно? Отговорът ще оставим на вас.

По статията работиха младите журналисти Деница Димова и Гергана Костова