Проект „Големият лов на растения”

Darwin's Lookouts

Процедура за изпълнение на проекта

Проектът „Големият лов на растения” се фокусира върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове. Проектът е съвместна инициатива на Toyota Motor Europe и Фондацията за екологично образование, като в България той се управлява за втора поредна година от Българско Движение „Син флаг”. Фокусира се върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове. Кампанията има за цел да образова учениците във възрастовата граница 5-11 години за биоразнообразието и неговото значение и да ги насърчи да предприемат положителни действия.

Децата на възраст 5-6 годишните са Наблюдатели, които търсят растения в местната среда и ги разглеждат внимателно. Те ще научат за частите на растенията и да откриват прилики и разлики.

ДГ е Регистрирана в международния сайт на проекта.

Възрастова група 1 (5-6 годишни) – Избрани видове

Растителни видове

  • Глухарче (Taraxacum officinale)
  • Конски кестен (Aesculus hippocastanum L.)

Свързани с тях видове птици

  • Гугутка
  • Лястовица

Свързани с тях видове животни/насекоми

  • Охлюв (яде глухарче)
  • Пеперуда

Инициативата „Големият лов на растения“ е предложена на основните училища от страна на Darwin 200 към Wellcome Trust. Инициативата „Големият лов на растения“ е създадена от Кралската ботаническа градина, Kew, утвърдена и финансирана от Wellcome Trust. Първоначалната публикация „Following in Darwin’s Footsteps“ (2009) е Борд на доверителите към Кралската ботаническа градина, Kew.

Оставете коментар


Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com.
Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.
Вижте нашите курсове за учители с кредити на kursove.teacher.bg.