В момента поддържа 5372 блога

Езиков лагер в планината – екзотичното училище

Чудите се как да направите така, че през ваканцията детето ви да спортува, като едновременно с това развива ума си с усвояване на нови знания, и то без да го карате насила. А и да се забавлява с различни от ежедневието му неща. Това е напълно осъществимо, ако се възползвате от възможностите, които дава международният езиков лагер по английски език ЛъкиКидс в Банско. Там децата могат неусетно да придобият нови умения, а обучението се води от преподаватели с роден английски език. Всекидневните активности сред природата, включващи дори конна езда, превръщат езиковия лагер в планината в екзотично училище.

Програмата на летния лагер комбинира много дейности – походи и пикници сред природата, спорт и ролеви игри, рисуване, танци, йога и други занимания. Планината предоставя отлични условия за това – уникална природа, чист въздух, чудесна база за обучение и забавления. Лагерниците освен знания, придобиват и много полезни навици. И в крайна сметка, играейки със свои връстници, неусетно проговарят и чужд език.
В езиковия лагер се приемат деца на възраст от 5 до 15 години. Най-малките – от 5 до 7 г., трябва задължително да са с придружител, за да се адаптират по-лесно. Настаняването е в петзвездна обстановка с пълен пансион, който включва пет хранения на ден. Менюто е съобразено с високите изисквания за здравословно детско хранене.
Образователната програма е базирана на иновативния принцип на проектното обучение. Децата разработват проекти по зададени теми и по този начин те едновременно с научаването на езика усвояват знания в различни други области. Групите са разделени според възрастта на участниците на начинаещи и напреднали. Интерактивното обучение се води под формата на игри и други интересни занимания. Във всички групи се акцентира върху аудио-визуалните възприятия на децата, които са част от съвременни методики за преподаване като Монтесори, Слънчева педагогика и сугестопедия. В края на периода всяко дете получава от преподавателите писмен доклад, който съдържа информация за постигнатия напредък и цели да помогне за по-нататъшното обучение по английски.
Създадени са всички условия за пълноценно прекарването на свободното време. Предлаганите активности са в много направления, тъй като децата имат различни интереси и способности.

Планината предоставя възможности за много занимания на открито, които трудно биха се осъществили в градски условия. Такива са туристическите походи на чист въздух в живописни местности и пикниците под открито небе. Вълнуващо за децата е участието в спортната игра пейнтбол. При нея противниците се „сражават” с напълно безопасно оръжие, което стреля с топчета боя. Спортните занимания включват още футбол и федербал. Любимо занимание в планинския лагер е конната езда. За повечето градски деца това е първи досег с красивите животни, което предизвиква много положителни емоции. Лагерниците имат възможност също да карат велосипеди и да участват в заниманията по йога.

Луксозният СПА център бързо се превръща в любимо място за малчуганите. Водата в био басейните се почиства по иновативна технология без използването на хлор. Грижата за безопасността на малките плувци е поверена на квалифицирани спасители. За укрепване на здравето на децата спомагат солната стая, изградена от тухли хималайска сол, и приключенските душове във водната зона.

В детския лагер се развиват не само езиковите умения, а и различните таланти и практически умения. Курсът по готварство е едновременно полезен, забавен и, разбира се, вкусен. Има занимания по изобразително изкуство, пеещите могат да покажат способностите си по време на караоке, организират се и танци. Помислено е и за любителите на технологиите. Могат да се ползват отлично оборудвани компютърни зони и безжичен интернет. Много от игрите и забавленията се осъществяват в уютната обстановка на детските клубове. Особено развиващи мисленето са заложените в програмата ролеви игри и тийм билдинг.
Ползите от езиковото училище са безспорни. Лагерниците едновременно учат, забавляват се отлично, придобиват полезни практични умения и се зареждат с енергия. За времето, прекарано в летния лагер, участниците в него стават по-самостоятелни, развиват социални умения при общуването с връстниците си, намират нови приятели и научават английски език.