21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун

21 МАРТ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА СЪС СИНДРОМ НА ДАУН

Какво ще се промени, ако обуем шарени чорапи ДНЕС?
Означава много! Важно е да приемаме различните, такива каквито сме и всички ние със своите силни и слаби страни, със своята индивидуалност, особеност и уникалност. Важно е да сме добри хора, да си помагаме и да се подкрепяме. Важно е да заявим позиция, съпричастност, да разпространим информация и знание, защото те ни правят силни и успешни.
За първа година най-малките възпитаници на Средно училище „ Анастасия Димитрова“- I A клас с класен ръководител Милена Кънчовска заявиха:

„ НИЕ СМЕ СЪПРИЧАСТНИ! “

   Те обуха шарени чорапи и показаха своята подкрепа към семействата на децата със Синдром на Даун. Г-жа Кънчовска им разказа за болестта.

ПОКАНИХМЕ И ПРОЛЕТТА!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

3-ти март Национален Празник на Република България

 

 

 

 

Днес 01.03.2019г. в актовата зала на Средно училище ,,Анастасия Димитрова‘- гр.Плевен тържествено бе отбелязан националния празник на страната.
За празничната програма учениците от 2-ри клас с класен ръководител Мая Миткова представиха рецитал със стихотворения, посветени на героите, дали живота си за Освобождението на България.
Представена бе и мултимедийна презентация на тема: ,, 3-ти март Освобождението на България ‘‘, изнесена от Гергана Делиева- учител по история.

                                                              Честит 3-ти март!

Публикувано в Без категория | Коментирайте

ДЕН на РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

 

 

 

 

 

 

 

27 ФЕВРУАРИ 2019 ГОДИНА – ДЕН на РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА
Международен Ден за противопоставяне на тормоза в училище

         Второкласниците от СУ„Анастасия Димитрова“ – Плевен се облякоха в розово и казаха „Не на насилието!“.

          На 27.02.2019 година учениците от 2 „а“ клас на СУ „Анастасия Димитрова“ – Плевен с класен ръководител – г-жа Мая Миткова се облякоха символично с розови фланелки и за първи път се включиха в световната инициатива– Ден на розовата фланелка под мотото„ Заедно за училище без насилие!”…Но вече са сигурни, че няма да е за последен…..Така всяка година в последната сряда на месец февруари в десетки страни се организира Ден за борба с тормоза в училище. На този ден, обличайки се в розово, се показва твърдо позицията, отричаща насилието в училище. Учениците изработиха постери с розови фланелки и сърца под мотото – „Със сърце срещу страха!”, „Не на насилието в училище!”, „Тормозът спира тук!”; размениха си розови лентички „Днес няма да нараня никого!” и украсиха дъската с розови стикери в класната стая. Второкласниците закачиха лентички в розово и на новите си приятели от шести клас с класен ръководител – г-жа Марияна Тончева .В разговор обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдат съпричастни и да не затварят очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
Розовото настроение разведри училищната среда и създаде по-голямо желание за работа в следващите часове.

 

                                                  

 

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте