Грамоти от Национален конкурс “За здраве и берекет”

Деца и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, се представиха отлично в Националния конкурс “За здраве и берекет”, посветен на 1-ви март и приложните изкуства. Десет деца от Подготвителна група заедно със своя учител Н. Трошанова, изработиха чудесни мартенички. Две от децата са отличени с поощрителни награди: Дея Янева и Елиф Реджеб – ПГ.
Седемнадесет ученици от V и VI клас, под ръководството на г-жа В. Митева, показаха своето въображение и талант. Всички участници в конкурса получиха грамоти. На 1-ви март  изложба със 1245 мартенички бе подредена в библиотеката  на „Народно читалище Пробуда – 1880 – Бургас“.
1163 индивидуални участници, семейства и школи са изпратили своите мартеници и мартенска украса за участие в конкурса „За здраве и берекет“. Конкурсът се провежда за четвърта поредна година. Целта е да се съхрани изработването на автентични мартеници, с които всеки българин се закичва на 1-ви март. Тази година мартеничките ще бъдат включени в базар и дарителска кампания „ДА ПОМОГНЕМНА СТЕФЧО ДА ПРОХОДИ“.  Стефан е едва на 7 години, а вече е изправен пред най-голямото изпитание в живота си. Той е добро, умно и много смело момче и заслужава всичките му мечти да се сбъднат!