С любов към историята…

PKalchev_2014За втора поредна година Пламен Калчев от V-а клас участва в големия финал на Националната викторина по история, организирана от МОН и от Националния дворец на децата. На 26-ти април /събота/ 120 ученици от цялата страна, на възраст от 5-ти до 7-ми клас, допуснати до финала от всички над 700 първоначални участници, решаваха тест с въпроси от българската история.

Мероприятието бе отлично организирано, домакините посрещаха участниците и ги съпровождаха до залите за изпита. Състезанието продължи 1 час и беше изключително трудно. В 14 часа, същия ден, бе церемонията по награждаването с медали на победителите. Всеобщо бе мнението, че теста е в пъти по-труден от миналогодишния. Тогава Пламен се класира на 7-мо място сред връстниците си, а сега постигна 11 –ти резултат сред 35 участника от V клас. Учениците от ЧСОУ „Делфините“ разказаха за своето училищно ежедневие, за това че имат възможност да свирят на най-различни инструменти – сред които арфа, китара, пиано и др., разполагат с отлично оборудвана зала за фитнес, футболно игрище, тенис корт и др.

Първите три задочни кръга, които даваха право за участие в големия финал бяха на тема:

–          Ноември 2013 година – Първи кръг, посветен на тракийската история и тракийското наследство по българските земи;

–          Януари 2014 година – Втори кръг, посветен на българския принос към световната култура и цивилизация ;

–          Март 2014 година – Трети кръг, посветен на славните български въстания и бунтове;

–          На 26 април 2014 г. – финален кръг

Пламен Калчев представи област Силистра в своята възрастова група, училището ни и обогати своя опит от състезания с национален мащаб.

Благодарим за подкрепата на госпожа Севгинар Амза, която възпитава любов към историята у малките ученици.

Информацията предостави Цветелина Калчева

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.