Седмица посветена на патронния празник

ПЛАН

за честване на патронния празник

17.11 – 21.11.2014 г.

 

17.11.2014 г. / понеделник/ – 1. Арт Ателие:

Литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема „Ако можеха да говорят”.

 1. „Голямото четене”

З. Конкурс за изработване на покана, грамота и диплом – 8- 12 клас.

18.11.2014 г. /вторник/ – 1. Национално състезание „Аз рисувам”.

 1. Йовкови четения. – ПИГ- прогимназиален етап.
 2. ”Избрано от магията на химията” – състезание по химия с ученици от VІІ клас.
 3. Математическо състезание за ученици 5-12 клас.

19.11.2014 г. /сряда/ – 1. Маратон на четенето за ученици от 1-4 клас

 1. Озеленяване на централното фоайе.
 2. Ден на чуждите езици. – в заседателната зала.

20.11.2014 г. /четвъртък/ – 1. Съзвездие от добринки. – във Фоайето на начален етап

 1. Интегриран урок „На крилете на бялата лястовица” с ученици от Vа,б, VIб и Ха клас. – в Общински съвет, гр. Тутракан.
 2. Награждаване на участниците в конкурсите и състезанията. – в Общински съвет, гр. Тутракан.
 3. Литературен конкурс

3.1. Категории:

– Стихотворение

– Разказ

– Есе

3.2. Теми:

–  I – VI клас – „ Ако можеха да говорят”;

–  V – VIII клас –  „Моето училище – моят свят красив”;

–  IX – XIII клас – „Ако можеха да говорят”;

– Родители – „Моите ученически години”.

 1. Откриване на изложба от рисунки на школата по Изобразително изкуство. – в централното фоайе на училището.

21.11.2014 г. /петък/Тържествен концерт – в НЧ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Тутракан

12.11.-26.11.2014 г. – Спортни мероприятия:

 1. Футболен турнир в памет на почетния гражданин на гр. Тутракан – Т. Йосифов
 2. Турнир по волейбол за юноши и девойки.

Ден на народните будители – 1 ноември

Дейности по повод  Деня на народните будители:

 • На 29 октомври 2014 г. в лекционната зала на НЧ “ Н.Й. Вапцаров“, гр. Тутракан се проведе среща – разговор, на която г-жа Екатерина Николова – уредник на Исторически музей, гр. Тутракан представи презентация посветена на този ден. Интересни истории разказаха специалните гости г-жа Лазарина Димитрова – бивш учител по музика и г-н Петър Бойчев – директор на Историческия музей. В срещата участваха учители и ученици от СОУ „Й. Йовков“;
 • Изложение на постери във фоайето на училището изработени от ученици от 5а клас с ръководител г-жа Елка Стоянова – старши учител по български език и литература;
 • На 2 ноември 2014 г., от 17.30 ч. в НЧ “ Н. Й. Вапцаров“, гр. Тутракан ще се излъчи филма „Живи легенди“. Пътуващото кино е по покана на Община Тутракан.

Наша отговорност е да обърнем поглед назад и да покажем на нашите ученици всичко чисто и свято от миналото на България. А като съвременни будители наша отговорност е да ги насочваме в правилния път.

Честит празник!

pozdAdress

 

Поздравителен адрес от д-р Д. Стефанов – кмет на Община Тутракан

Есенно плодородие

За поредна година в училището се организира изложба „Есенно плодородие“. В старанието си всеки клас показа знания и умения за общуване с природата. А целта е да се повиши екологичната култура на учениците. Една такава изложба създава празнично настроение и свежест, с топлите багри на есенните плодове. Умението да се подберат и подредят плодовете от труда на техните родители е възможност да се популяризира екологичното възпитание, като фактор за по-качествен живот и уважение към положения труд.

Честит първи учебен ден!

Днес е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият ден от Новата учебна 2014/2015  година!

Днес е вашият ден, скъпи учители и ученици! Днес е денят на децата, родителите и нашия спомен за училищните дни.

В ранни зори училищният двор се изпълни с радостни и щастливи детски усмихнати лица. От всички най-вълнуващ е празникът за малките първокласници. С вълнения и притеснения те прекрачиха свещения праг на родното училище, за първи път чуха първия школски звънец. Техни учители и възпитатели са г-жа Елена Николова и г-жа Анелия Пенева на Iа клас и г-жа Маргарита Манолова и г-жа Румяна Ангелова на Iб клас.

Гости в този празничен ден бяха г-жа Габриела Миткова – началник на РИО – гр. Силистра, г-н Димитър Стефанов – кмет на Община – Тутракан, Данаил Николов – председател на Общински съвет – Тутракан, Нихат Кантаров – представител на Училищното настоятелство. Те отправиха своите пожелания към всички присъстващи.

В програмата на тържеството участваха възпитаниците на г-жа Доротея Бальовска – директор на ОЦИД, първокласниците, шестокласниците с ръководител г-жа Венета Александрова, ученици от 11б клас, г-н Красимир Генов. Върху реда на изпълненията по сценарий работиха г-жа Гинка Георгиева и ученичката от 8б клас Теодора Николова.

На добър час, скъпи първокласници, малки и големи ученици, колеги!

Дипломиране на учениците от Випуск 2014

diplomi12adiplomi12bdiplomi12vНа официална церемония бяха връчени дипломите на учениците от Випуск 2014. В Обреден дом, град Тутракан на 20 юни г-жа Златарова поздрави с постигнатите резултати дипломантите. Гости на събитието бяха г-н Стефанов, кмет на Община-Тутракан и г-жа Станкова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“.

Отличници на випуска са: Еслин Каранасуф, Иван Ганев, Толга Юсню, Стоил Златаров, Магдалена Ангелова, Тодор Войнов, Елица Тодорова, Мурат Молла, Кирилка Томова, Ванина Неделчева, Радина Радославова, Ерол Кочан, Милена Пеева, Даяна Акпунарлиева, Борислав Балканджиев.

На Държавните зрелостни изпити Еслин Каранасуф и Иван Ганев получават пълни отлични оценки /100 точки/ по математика. Този резултат и още две отлични оценки определят училището ни на първо място в областта.

Средният успех по Български език и литература от ДЗИ е добър (4,15), а общия среден успех за втория изпит от ДЗИ е добър (4,34). Тринадесет са отличните оценки по Български език и литература, три са отличните оценки по География и икономика и три са отличните оценки по Английски език. Така СОУ „Йордан Йовков“ е на трето място след Математическата гимназия и Езиковата гимназия в гр. Силистра /за паралелки с прием само след седми клас/ по Български език и литература и на четвърто място след Математическата гимназия и Езиковата гимназия в гр. Силистра и Средно общообразователното училище в гр. Главиница по География и икономика.

Повече снимки:

График за запознаване на зрелостниците с изпитните им работи

Ден/дата/ Час/ Представител на зрелостната комисия
Сряда/ 11.06.2014 г./ 11:00 – 13:00/ Светла Димитрова
Четвъртък/ 12.06.2014 г./ 11:30 – 13:30/ Марийка Иванова
Петък /13.06.2014 г./ 09:30 – 11:30/ Севгинар Амза

Място за работа: кабинет 106

Условия и ред:
1. Зрелостниците могат да се запознаят със своите оценени изпитни работи срещу документ за самоличност в присъствието на представител на училищната зрелостна комисия.
2. Зрелостниците нямат право да изнасят изпитните си работи.

Доказан професионализъм

Nedelcheva_2014По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе присъдена награда в направление „Образование и наука” на госпожа Димитрина Маринова Неделчева – главен учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап. На 29 май, в Обреден дом, гр. Тутракан д-р Д. Стефанов – кмет на Община, гр. Тутракан връчи отличието на г-жа Неделчева.

По време на дългогодишната си учителска практика госпожа Димитрина Неделчева е показала висок професионализъм и педагогическо майсторство. В процеса на обучение съдейства за максималното развитие и изява на личния потенциал на всеки ученик, съобразно индивидуалните му заложби, способности, интереси и предпочитания. Умело прилага съвременни интерактивни методи на преподаване и обучение, които водят до високи резултати в учебно – възпитателния процес по математика. Доказателство за това са постигнатите отлични резултати на нейните ученици на държавните зрелостни изпити по математика през последните години, както и на учениците от Випуск 2013.

Учениците на госпожа Неделчева постигнаха успехи и през настоящата учебна година в Международното математическо състезание „Европейското кенгуру”, в Националното „Коледно математическо състезание”, в Националното „Великденско математическо състезание”, в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада” по математика, организирана от Сдружение „България си ти”.

На тутраканската общественост тя е известна с отличната подготовка по математика в средното образование на настоящи икономисти, архитекти, компютърни специалисти, корабни специалисти, инженери.

Госпожа Неделчева притежава демократичен стил на работа. Създава творческа атмосфера, в която екипът изпълнява задачите си, чувствайки се мотивиран за това. Като координатор на екипи, тя съумява да бъде равен на останалите при изпълнение на задачите и в поемането на отговорностите. Като такава тя се прояви в работата на комисите за Училищния правилник и за приема на ученици след завършено основно образование. Председател е на комисията на Правилата за условията за получаване на стипендии след завършено основно образование на учениците. Участва като член в екипа на Вътрешните правила за организация на работната заплата, в екипа за присъждане на училищната награда «Ученик на годината».

Като главен учител подпомага педагогическата колегия при организирането и осъществяването на извънучилищни и извънкласни дейности. Организира и координира обмяната на добри практики в училище, ориентирани към повишаване качеството на обучение. Организира и координира дейностите, свързани с приемните кампании в училище.

Заедно с другите отличени дейци г-жа Неделчева ще присъства на конференция на тема „Учене през целия живот – знания и мъдрост“, в комплекс Слънчев бряг на 6 юни 2014 год.