СУ „Никола Вапцаров“ отбеляза Световния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“

Вчера (11.01.218 г.) бе международния ден на думата “Благодаря”. На този ден имаме пълното право да изразим благодарността си на семейството, приятелите, колегите и всеки, който ни е направил деня по-добър. В СУ „Никола Вапцаров“ бе проведена инициативата „Силата на едно БЛАГОДАРЯ“ по случай този ден.

Екипът от ученици, работещи по европейски проект „Споделено приятелство“ – програма Еразъм +, заедно с координатора на проекта – Заприна Глушкова, преподавателя по английски език Виолета Карамихалева и заместник-директора по учебната дейност – Галя Петрелийска, бяха инициатори на събитието, което обхвана цялото училище – от началните класове до абитуриентите. Картичките на шестокласниците на тема „Силата на едно благодаря“ бяха раздадени на всички ученици в училището.  Част от инициативите на шестокласниците бе и кутия за събиране на средства в помощ на малко четиригодишно дете от Хаджидимово.

Бяха изработени от учениците постери с думата „Благодаря“ на различни езици и с различни символи. Като целта бе всеки да спре за минутка и да прочете какво означава думата „Благодаря” за един ученик. Плакатите бяха окачени в конферентната зала на училището по време на конференция, проведена с родители и ученици. Същите те ще бъдат още утре окачени на четвърти етаж в училището, за да постигнат целта си – да припомнят колко е ценно да се казва „Благодаря“ и да дарят с положителни емоции всички. Тяхното послание днес докосна дори и учителите, които записаха своите благодарствени слова в картичките.

Посланието на учениците бе: „Благодарете поне на един човек и ще се почувствате удовлетворени!“

Целта на мероприятията бе учениците да стигнат до извода, че доброто поражда добро и че думите на благодарност имат магически свойства – с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил скучен и мрачен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *