Отново награди

 

На 04-05 август 2018 година в местността “Предела “ ,там където се срещат Рила,Пирин и Родопи, се проведе XV събор на народното творчество „Пирин пее „. Два дни трите планини се огласяха от песните и ритмите на българските народни песни и хора.

Показаха се и много традиционни обичаи и ритуали.Тази година събитието бе под патронажа на г-жа Цвета Караянчева- Председател на Народното събрание.

Жури и публика бяха завладяни от блестящото представяне на нашите  ученици- Димитър Караянев- VI  клас,Гергана Атанасова -VI клас,Ангел Пиринлиев- IV клас,Мария Ирмиева -IV клас,Анелия Спахиева-IV клас и най-малкият участник от ОДЗ “ Надежда“-Атанас Милушев.

Те представиха обичая “ Прошки-Сирни Заговезни“

Ръководители на групата са г-жа Таня Типова и г-жа Елена Караянева- начални учители в СУ „Никола Вапцаров“,

Учениците много добре представиха обичая ,като показаха че да искаш прошка и да дадеш прошка е най-голямата човешка добродетел.

Изискването от организаторите бе при говора да се използва местен диалект ,което нашите деца направиха умело и спокойно.

Ученици и ръководители получиха специални грамоти подписани от Областния управител на област Благоевград г-н Бисер Михайлов и от кмета на община Разлог -инж. Красимир Герчев.

В края на мероприятието бяха поздравени лично от г-жа Караянчева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *