Награди на учители

Любим учител на годината – 2017 година

Заприна Глушкова, главен учител по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, е носителят на приза „Любим учител 2017“ на Пиринско в петото издание на едноименния конкурс, организиран от вестник „Струма“. Името й заедно с имената на останалите призьори бяха обявени на бляскава церемония, която се проведе в МОЛ „Ларго“ в Благоевград в присъствието на елита на Пиринско.

За първи път тази година към критериите за излъчване на победителя в конкурса „Любим учител“ освен вота от онлайн гласуването на сайта на вестника struma.bg и резултатите от анкетите, направени сред учениците, бе прибавена и оценка на есе на тема „Иновации, визия и идеи за образованието“ от номинираните учители, което бе със сериозна тежест от 50% в крайната оценка. Петчленно жури начело със зам. ректора на ЮЗУ проф. Антони Стоилов оценява писмените работи и с най-много точки комплексната класация оглави старши учителят по български език и литература и по френски език в СУ „Н. Вапцаров“ – гр. Хаджидимово Заприна Глушкова. Кристалния плакет й бе връчен от регионалният мениджър на Банка ДСК Иво Андров. Наградата е израз на признанието за усиления труд, успехите и творческото вдъхновение на старши преподавателя по български език и литература Заприна Глушкова.

Подгласници на Заприна Глушкова бяха Ангелина Воденичарова, учител по български език и литература в Професионалната лесотехническа гимназия – Банско (92-ро място) и Дамяна Грънчарова, учител по физика и химия на английски и френски език в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград (3-то място).