Българският език – лесен и интересен за седмокласниците на СУ „Никола Вапцаров“

Учениците от 7. клас в СУ „Никола Вапцаров“ и тази учебна година приключиха с открит урок по български език и литература според установилата се вече традиция. Вече трета година с преподавателя им по български език и литература – Заприна Глушкова и възпитателя Кипра Праматарова, те провеждат последната седмица от учебната година открит урок по предмета. Под формата на състезание – викторина учениците показаха знанията си, натрупани през учебната година. Проявата кореспондира с целите и задачите на Училищната програма за насърчаване и повишаване грамотността на учениците.

В състезанието взеха участие ученици и от двете паралелки. Надпреварата протече в два кръга, в които състезателите демонстрираха знания, умения и компетентности по български език и литература. Жури от преподаватели по БЕЛ в училището оцени работата на отборите във връзка с владеене на книжовните норми на българския език и оценка на информация от познат и непознат текст. Изключителен интерес предизвика презентацията „Познай кой съм?, включваща любопитни факти за авторите, изучавани през учебната година, както и демонстрираните знания по отношение на правопис, граматика, фразеологизми и логически отношения на думите. А рецитацията на Вазовата творба „Българският език“ в изпълнение на Елза Петелова грабна симпатиите на преподавателите, присъстващи на урока.

Победител в състезанието стана отбор „Хъшове“, последваха го отборите „Вазовци“, „Ботевци“ и „Неразделни“. Госпожа Боянина, директор на училището, връчи грамоти на отборите и на всеки състезател.

„Това е една от поставените задачи на Методическо обединение по хуманитарни науки – да работим за повишаване езиковата грамотност на подрастващите като използваме различни нетрадиционни и интересни за учениците практики“ – сподели преподавателят Глушкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *