Победа за творци от Клуб „Литературен Еверест“!

gramota

   И през лятото в Клуб „Литературен Еверест“ творческата работа не стихва! Наградите от национални литературни конкурси продължават да пристигат по неведоми пътища до младите автори. А още по-радостно е, когато са шампионски!

   Десетокласниците от СОУ „Хр. Проданов“ Тодор Тодоров и Александра Михалева участваха с общ разказ в шестото издание на Националния литературен конкурс за къс разказ „Дивото“, учреден от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и Съюза на българските писатели. Естествено, разказът трябваше да е свързан с лова и риболова и опазването на дивата ни природа. Възрастни автори от цялата страна се състезаваха за наградата на името на Дончо Цончев – любим автор и за творците от Клуб „Литературен Еверест“. Заедно с тях участваха и нашите млади дарования, завоювали награди за свои разкази и стихове и от други национални литературни конкурси. Затова не беше изненада, че разказът на карловските ученици „Истинските тръпки – лов и риболов“ получи първа награда в категорията „Деца“. Освен грамота, авторите ни получиха и парична премия.

   Ето как двамата съученици стигнаха до успеха: те разпределиха задачите си, като Тошко написа частта за лова, а Алекс – за риболова. Въпреки различията в стила на авторите, се получи увлекателна история. Може би защото десетокласниците споделяха лични преживявания и опит – нали посочените дейности са сред техните хобита!

   За пореден път станахме свидетели как през ваканцията, освен на красивото слънчево лято, можем да се радваме и на несекващите победи на творците от Клуб „Литературен Еверест“!

Росица Иванова, психолог