Регистриране на акаунт в daskalo.com

За да регистрирате акаунт заредете адреса www.daskalo.com в предпочитаният от вас браузър. Изберете хипервръзката „Присъединете се от тук“ в дясната част на прозореца и ще се зареди страница за нова регистрация.

1

Трябва да попълните следните полета:

1. Потребителско име – трябва да е с дължина поне 4 символа. Можете да използвате латински букви от a до z и цифри от 0 до 9;

2. Имейл адрес, Електронна поща – въведете вашият e-mail адрес, на който ще получите съобщение за активиране на вашият сайт;

3. Искам сайт! – Желателно е да изберете опцията по подразбиране и да регистрирате сайт, а не само име.

2

По-долу можете да видите пример за попълнена форма.

3

След като натиснете бутонът „Напред” ще се зареди страница, в която трябва да попълните полета:

1. Име на сайта – адресът на вашия сайт. Трябва да е с дължина поне 4 символа. Можете да използвате латински букви от a до z и цифри от 0 до 1. Предлага ви се адреса на сайта да е същия като потребителското име, но това не е задължително;

2. Заглавие на сайта – попълнете заглавието на вашия сайт, например името на училището, извънкласна форма или нещо друго. Препоръчително е да пишете на кирилица в това поле. По-късно е възможно заглавието да се променя;

3. Поверителност: Публична – с тази опция решавате дали сайтът ви да бъде индексиран от търсещите машини като Google, Bing, Yahoo и др. и да се появява в техните резултати.

5

Отваря се страница съобщаваща, че вашият сайт е почти готов и на електронна ви поща е изпратено писмо, което трябва да пристигне най-късно до 30 минути. Активирането на вашият акаунт трябва да се извърши до 2 дена от изпращането. Ако не го направите ще трябва да извършите регистрацията отново. Ако случайно сте сбъркали електронната си поща, ще трябва да изчакат 48 часа преди да се опитате да направите нова регистрация или да използвате друг emailадрес.

6

На вашата електронна поща ще получите писмо, в което се съдържа връзка, която трябва да последвате за да активирате вашият сайт.

В долната част на страницата ще получите съобщение за активиран акаунт, вашето потребителско име и парола. Паролата може да се смени след първото зареждане на административната част на сайта. 

Вашият сайт можете да видите на адресът, който сте заявили по време на регистрацията. Той е от вида www.daskalo.com/site. Административната част е достъпно на адрес от вида www.daskalo.com/site/wp-admin/. Заменете site с адреса, който сте регистрирали.

След като извършите активацията на електронната си поща ще получите писмо с потвърждение за създаването на вашият сайт. В него е описан адресът на сайта, потребителското ви име, паролата и връзка за вход в административната част.

Като добавите съдържание към сайта си, той ще изгежда така, както е указано на изображението по-долу. Първоначално, той има зададени стандартни настройки и използва темата Twenty Fourteen. Сайтът има примерна страница, една публикация и коментар към нея, които могат да бъдат редактирани или да бъдат изтрити.

4