Настройки за коментарите

В тази страница могат да се извършат множество настройки свързани с коментари на посетителите на вашият сайт. Неопитните потребители е желателно да четат и променят настройките много внимателно. Препоръчително е като начало да променяте само полетата преведени на български език. По-долу ще опиша някои от най-важните полета:

1. Позволяване на потребителите да коментират по нови публикации – ако желаете посетителите на сайта да могат да изразят своето мнение по дадена публикация поставете отметка на това поле. В противен случай я премахнете.

2. Авторът на коментар трябва да попълни името и e-mail адреса си – добре би било да сложите отметка на това поле ако евентуално желаете да се свържете по електронна поща с човека коментирал ваша публикация.

3. Изпращане e-mail до администратора когато – поставете отметка на тези полета, в които случаи желаете да бъдете известявани по електронна поща.

4. Администратор трябва да одобри коментара – желателно е да поставите отметка на това поле за да одобрявате коментарите във вашият сайт. Понякога посетителите си позволяват да публикуват обиди или може да станете жертва на коментари с цел реклама.

5. Аватари – аватарът представлява малко изображение, което идентифицира определен човек. Много често това е малка снимка, рисунка или компютърно генерирано изображение, с което даден човек лесно се разпознава. Можете да регистрирате свой собствен Gravatar (глобален аватар) на сайта www.gravatar.com. Ако посетителя няма регистриран аватар, тогава за него се генерира такъв. Предлагам ви да използвате аватари, подходящи за всички възрасти, а изображението да бъде Идентикон.