Връзки

Във вашият сайт можете да поставите хипервръзки към ваши приятели, любими публикации или популярни сайтове. Връзките ни помагат да преминаваме лесно от един сайт към друг и те правят Интернет такъв какъвто е.

В WordPress можете да добавяте нови връзки, да ги организирате в категории и ли да ги управлявате. За да видите съществуващите хипервръзки от менюто в лявата част на екрана изберете Връзки/All Links. Посочете връзка с мишката и под нея ще се покажат възможности за редактиране или изтриване. Първоначално в сайта ви има 7 връзки, които сочат към различни ресурси свързани с WordPress.org организирани в категорията Връзки. Ако желаете можете да ги изтриете една по една или от падащият списък „Масови действия“ да изберете „Изтриване“ и да щракнете върху бутона „Прилагане“.

За да създадете или управлявате категориите за връзки от менюто в лявата част на екрана трябва да изберете Връзки/ Категории за връзки. В лявата част на страницата можете да създадете нова категория като въведете нейното име и кратко описание. А в дясната част имате списък на всички категории и след посочване мишката имате възможност да го редактирате или преглеждате.

За да създадете нова хипервръзка от менюто в лявата част на екрана изберете Връзки/Нова връзка. Въведете името на връзката, нейният адрес, кратко описание и нейната категория. Полетата по-долу в страницата са незадължителни и може да не го променяте. След като се готови натиснете синият бутон „Нова връзка“ в дясната част на страницата.

За да станат видими хипервръзките в сайта ви трябва да добавите в някоя от страничните ленти джаджата „Връзки“, ако не го направите те няма да се показват никъде.