Вмъкване на изображения от външен сайт

В сайта daskalo.com можете да качвате изображения и други файлове, но не трябва да забравяте, че имате наложени ограничения за размера на всеки сайт (100 мегабайта). Това ограничение може да се заобиколи като поставите вашите файлове на друго място за съхранение като SkyDrive, което е обяснено по-долу.

Ако в сайта си желаете да поставите снимка, която сте намерили в Интернет можете да следвате стъпките описани по-долу:

1. Намерете желаната от вас снимка например с Googe;

2. Отворете сайта в който се намира снимката и копирайте нейният адрес. В различните браузъри това се прави по различен начин. В Internet Explorer 9 щракнете върху снимката с десен бутон и изберете Properties. От появилият се прозорец можете да копирате адреса на снимката;

3. Създайте нова публикация или страница и натиснете бутона „Изображение“ на визуалния редактор. Отваря се прозорец, в който можете да вмъкнете адреса на картинката и да настроите нейните размери и подравняване. След като приключите с настройките натиснете бутона „ОК“.

Крайният резултат изглежда така:

Не забравяйте, че при използване на текстове, снимки, музика и други трябва да спазвате лиценза и правилата, под който се разпространяват и да цитирате техният източник!