Състезание „Млад фермер“

30.04.2019г.

Ето го и нашият победител Кристиян Стоянов Жеков от XII клас, класиран на първо място и окичен с медал, за отлични постижения в модул „Механизация на селското стопанство“, в състезателната  дисциплина „Решаване на електронен тест за категория Ткт“. Националното състезание „Млад Фермер“ , се проведе в Професионална гимназия по аграрно стопанство, гр. Добрич през периода от 23-25 април 2019 год.

28.03.2019г.

Регионалният етап на състезанието „Млад фермер“ за Северна България беше проведен в периода от 25-27 март в ПГСС „Проф. Иван Иванов“, гр. Долни Дъбник. Участници в отбора на Професионална гимназия по земеделие бяха:

Кристиян Стоянов Жеков от XII а. клас – състезател в модул „Механизация на селското стопанство“. Кристиян беше индивидуално отличен с медал и грамота за III – то място в състезателна дисциплина “ Решаване на електронен тест по БДП за категория Ткт.

Шакин Илханов Шакиров от XI а –  състезател в модул „Животновъдство“. Шакин беше индивидуално отличен с грамота и медал за II-ро място в състезателни дисциплини „Хигиена на млекодобива и доене“ и „Разпознаване на фуражи“

Йордан Живков Йорданов от XII б – състезател в модул „Растениевъдство“. Данчо беше отличен с грамота за отлично представяне в състезателна дисциплина „Резитба на овощни дръвчета“ и с постигнатите резултати в състезанието получи право на директен прием в Аграрен университет- гр- Пловдив.

Отборът се класира на седмо място от всичките 28 отбора, участвали в състезанието. Националният етап на състезанието ще бъде в края на месец април в гр. Добрич. За участие в него беше определен състезателя от отбора Кристиян Стоянов Жеков.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *