Честит празник !

Скъпи ученици, уважаеми учители, родители !
По традиция днес отбелязваме патронния празник на нашето училище.
В този ден отдаваме дължимото на нашия патрон,  Св. Климент Охридски  , който без съмнение е един от най–видните български средновековни книжовници и учители. Ученик е на равноапостолните просветители на славянските народи Св. св. Кирил и Методий и е продължител на тяхното дело. Почитан е от източноправославната църква и е тачен като един от седемте апостоли на България.
Отбелязваме  днешния ден нетрадиционно ! Благодаря на всички ученици , които се включиха в конкурса на гимназията и изготвиха презентации за живота и делото на нашия патрон Св. Климент Охридски !

Скъпи ученици, желая Ви усърдност и амбиция в овладяването на  знанията и не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и недостижим, той чертае нова траектория, създава нови хоризонти и сътворява красота!

Уважаеми колеги, пожелавам Ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията на нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и висок професионализъм.

Уважаеми родители, съхранявайте идеалите, за които са се борили
предците ни, отстоявайте ги в настоящето и ги предавайте на вашите деца,
защото те са нашето бъдеще.

Празникът на училището е личен празник на всеки от нас.

Честит празник на всички, които чувстват ПГСС  „Свети Климент Охридски “ като  свое  училище !

 

 

Силвия Георгиева

Директор на ПГСС „ Св. Кл. Охридски „

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.