Честит празник !

Скъпи ученици, уважаеми учители, родители !
По традиция днес отбелязваме патронния празник на нашето училище.
В този ден отдаваме дължимото на нашия патрон,  Св. Климент Охридски  , който без съмнение е един от най–видните български средновековни книжовници и учители. Ученик е на равноапостолните просветители на славянските народи Св. св. Кирил и Методий и е продължител на тяхното дело. Почитан е от източноправославната църква и е тачен като един от седемте апостоли на България.
Отбелязваме  днешния ден нетрадиционно ! Благодаря на всички ученици , които се включиха в конкурса на гимназията и изготвиха презентации за живота и делото на нашия патрон Св. Климент Охридски !

Скъпи ученици, желая Ви усърдност и амбиция в овладяването на  знанията и не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и недостижим, той чертае нова траектория, създава нови хоризонти и сътворява красота!

Уважаеми колеги, пожелавам Ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията на нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и висок професионализъм.

Уважаеми родители, съхранявайте идеалите, за които са се борили
предците ни, отстоявайте ги в настоящето и ги предавайте на вашите деца,
защото те са нашето бъдеще.

Празникът на училището е личен празник на всеки от нас.

Честит празник на всички, които чувстват ПГСС  „Свети Климент Охридски “ като  свое  училище !

 

 

Силвия Георгиева

Директор на ПГСС „ Св. Кл. Охридски „

25.11.21 г. Патронен празник на училището

По случай патронния празник на гимназията на 25.11.2021 г. ПГСС обявява конкурс за най- добро презентиране на патрона Свети Климент Охридски.
Всеки един клас екипно създава своите презентации между /10-12 слайда /, в които представя Свети Климент Охридски.
Както във всеки един конкурс и тук ще има награди!
Успех на всички участници!

“ Крещяща тишина“

ПГСС стартира проект “ Крещяща тишина“ с финансовата подкрепа на  ЦОИДУЕМ- Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
Ученици и родители станете част от новия проект със символичното име “ Крещяща тишина“!
Можете да изберете един от клубовете по проекта, които надяваме се представляват интерес за вас.
„Повярвай в себе си и спечели“- спортен клуб по футбол, тенис на маса и баскетбол, с осигурени спортни екипи и съоръжения. Ръководител: г- н И. Ковачев
“ Светлина в библиотеката“- четене на притчи, разкази, приказки и поезия на чаша чай в уютната и приветливата среда на обновената библиотека в компанията на външни гости.
Ръководител: З. Домозетова
“ Палитра от гласове“- театрален клуб с разиграване на пиеси и постановки и преоткриване на скрити таланти.
Ръководител: В. Йовчева
Основната цел е осъществяване на дейности по задържането и реинтеграцията на ученици от етническите малцинства в училище, свързани с изграждане, преоткриване и насърчаване на техните интереси, влияещи върху интелектуалното и емоционалното развитие в процеса на личностното им израстване.
Харесване

 

Коментар
Споделяне

Подаване на проекти за конкурса “ ГИС в училището и университета“

Вече сме готови да публикуваме дигиталните си истории за националния конкрс на “ Есри България“- „Дигитални истории от училището и университета“.
Това са участниците Георги Павлов, Бисер Веселинов и Дейвид Гиоргиев, които за първи път изработват дигитална история в Story Maps.
Този техен първи опит е и тяхното първо участие в национален конкурс, съпроводено с голямо вълнение, интерес и възможност за себедоказване, стимулиране на личностно развитие и трупане на познания и способности.

Подготовка за участие в конкурса на ЕСРИ България “ ГИС в училището и университета „

Въпреки пандемията и трудностите на дистанционното обучение ПГСС продължава своята учебна и извънкласна дейност.
Днес учениците от 10 клас Георги Павлов, Бисер Веселинов и Дейвид Георгиев, заедно с г- жа З. Домозетова и съдействието и посредничеството на социалният работник И. Ковачев започнаха подготовката си по участието в националния конкурс „Дигитални истории от училището и университета“. Конкурса е организиран от „Есри България“ по повод Световния ГИС Ден в България на 17 ноември.
Тримата ученика изготвят своите дигитални истории и интерактивни карти Story maps с голямо желание и упоритост под насоките на г-жа Домозетова и организационната дейност на г-н Ковачев.
Успех и пълноценна творческа дейност ученици!

Тенис турнир 8 клас 2021-2022 г

Първи тенис турнир в ПГСС.
Участниците са учениците от осми клас, подкрепяни и аплодирани от съучениците си от останалите класове и техните учители. Турнира беше разделен на два кръга с един шампион. Това е Любослав Илиев.
Поздравления осмокласници!
Успех на всички ученици и бъдете готови за следващи изненади и участия!

Второ пробно стажуване на учениците в Дуална форма на обучение

09.09.2021 г. втори ден пробно стажуване в ЗС „Иван Стаменов“
Учениците имаха възможността да наблюдават съвременна конструкция на овощна градина с мрежа за градушка, капково напояване, и съвременна земеделска техника.