Училищен живот


picasion.com
 

Ние учим, ние се състезаваме, ние печелим награди, ние обичаме екскурзиите!


2011- 2012 учебна година


На 25.05. 2011 година на посещение в нашето училище бяха дъщерята на акад. Сергей Корольов- проф. Наташа Корольова и първият български космонавт Георги Иванов.

     От години училището поддържа връзка  с Наталия Корольова . Единствена дъщеря на знаменития съветски Главен конструктор Сергей Павлович Корольов, създател на ракетната техника и на космонавтиката в СССР, на първия в света изкуствен спътник, на космическите кораби и програми за полета на Гагарин и следващите 11 космонавти, за безпилотно кацане на Луната, осъществено 20 дни след смъртта му.
Наталия Корольова е известен хирург пулмолог с 40-годишна медицинска практика, учен, преподавател. Лауреат е на Държавна награда на СССР и на множество други отличия. Заедно с нея дойдоха първия космонавт на България Георги Иванов, дъщеря й – Мария Корольова и внучката й – Елена Корольова.

 


Традиция в нашето училище е екскурзия на отличили се ученици през учебната година до Околчица- 02.06.2011 година


          По повод  Деня на славянската писменост, българската просвета и култура Община Дупница отличи с наградата „учител на годината“ за 2012 г. в сферата на средното образование  инж. Маргарита Кьосева. В края на м.април 2012г. в Плевен се проведе национално състезание "Най-добър хладилен техник в хранително-вкусовата промишленост". Отборът на училището се класира на четвърто мястомясто.

На снимката— награждаването на отбора с ръководител Иван Пелитов, учител по практика и участници—Благовест Илиев, Валери Любенов и Георги Мазников


На националното състезание за уеб разработчици под надслов "Покажи на какво си способен", проведено през юни 2012 г. в Монтана,  от Факултета по математика и информатика на  Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" присъдиха отлична оценка за прием без конкурсен изпит на Антония Йорданова.

 

 

Националното състезание за уеб разработчици –  Стоян Стоянов и Веселин Димитров от ХІ д представят своята разработка                                           Антония Йорданова- ХІІ д


Много ученици на училището заемат призови места на спортни състезания на национално и международно ниво.

На снимката от ляво на дясно: Иван Ясенов, Ангел Велков, Михаел Манджуков, Станислав Величков –  национални шампиони по волейбол – мъже , с отбора на “Марек – Юнион Ивкони”


Юбилейно тържество- 12. 10. 2012 година


Стефан Самарджиев – бронзов медал  от Европейското първенство по таекуондо  за кадети 2011г.


Следваща >