Ден на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

На 14.11.2019 г. в денят на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада учениците от училището ни под ръководството на класните ръководители и учители посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада. Там наблюдаваха различни военни машини и научиха много интересни факти за тях както и за живота на военнослужещите.

Коледно парти

На 17.12.2019 г. в ресторант „Авери“ се проведе коледното парти на учениците от 8 а, 8 б, 8 в, 9 а, 9 б, 9 в и 10 в клас. За доброто настроение се погрижи DJ Стамен. Учениците и техните класни ръководители отпразнуваха заедно наближаващата ваканция и си пожелаха спорна и щастлива нова година.

Престижни награди в конкурс за СПИН

На 29.11.2019 г. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе конкурс на тема „Най оригинално видеопослание на тема СПИН“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, по повод 1 декември – Световния ден за борба срещу СПИН. За втора поредна година учениците от 9 в клас – Габриела Начева, Рени Иванова, Преслава Маркова, Николай Кирилов, Росен Генчев и Тинко Грошев завоюваха второ място за екипно участие със своя клип. Диян Трифонов от 6 б клас, който беше най-малкият участник в конкурса, зае трето място за индивидуално участие. Учениците получиха грамоти и предметни награди. Пожелаваме им бъдещи успехи и все така достойно да представят училището си!

 

Поход в Карловския балкан

На 19 и 20 октомври 2019 г. учениците от 9 в клас, заедно с техните учители г-н Н. Рангелов, г-жа П. Трифонова, г-жа М. Николова и г-жа Н. Радкова проведоха поход по маршрут Карлово – х. „Хубавец“ – х. „Балкански рози“ – Карлово. Те се изкачиха през местността Сипея под тръбите на ВЕЦ Карлово, минаха покрай „Къдравото дере“ – местност, в която коритото на реката е покрито с огромни бели камъни и през е тясно, изсечено в скалите място, наречено „Стисни магаре“. Ученици и учители видяха плочата на патрона на училището Христо Проданов, разположена на високи скали и отдадоха почит. Всички се насладиха на есенните красоти на Карловския балкан.

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

На 17.09.2018 г. в двора на СУ „Христо Проданов“ беше открита новата учебна година. Учениците, учителите и родителите бяха поздравени от директора на училището Янка Минева. На тържеството присъстваха много официални гости.

Обучение в Тетевен

На 8, 9 и 10.07.2019 г. беше проведено обучение на тема „Информационни и комуникационни технологии в обучението. Педагогическа работа в дигитална среда“ по Проект BG05M20P001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“. Участваха 42 учители от СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово. Обучението се състоя в НУ „Хаджи Генчо“ –  гр. Тетевен от обучител Стоянка Йорданова. Локацията на групата беше хотел „Олимп“ – гр. Тетевен.

Завършване на 8 в клас

На 27.06.2019 г. седмокласниците и осмокласниците на СУ „Христо Проданов“ отпразнуваха приключването на учебната 2018 – 2019 година в махана „Водопад“ в град Карлово. Учениците се забавляваха.

Пожелаваме им весела и незабравима ваканция!

Награда от конкурса „Куба – далечна и близка“

На 26 юни 2019 г. на вълнуваща и тържествена церемония бяха наградени победителите в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Домакин на събитието, което премина под патронажа на Нейно Превъзходителство г-жа Каридад Ямира Куето Милиан, извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в България, бе Националният дворец на децата в София.

Диян Трифонов от V б клас взе поощрителна награда в раздел „Медийни презентации“ във възрастова група V-VIII клас. Организаторите на конкурса бяха приготвили много интересни изненади. Наградите бяха връчени от посланника на Република Куба – Каридад Ямира Куето Милиан.

 

Учебна екскурзия до Трявна

 

На 11 и 12 май 2019 г. учениците от VIIа, VIIб, VIIIа, VIIIб, VIIIв и IXа клас, под ръководството на г-жа Трифонова, г-жа Маринчешка, г-жа Коклева, г-жа Рангелова г-жа Златанова, г-жа Генчева и г-жа Николова, участваха в учебна екскурзия до град Трявна. Учениците посетиха храм паметник „Рождество Христово”, връх Шипка, ЕМО „Етъра”, град Габрово. В град Трявна децата се разходиха из старинните улички и разгледаха Старото школо, Славейковата къща и Даскаловата къща с резбованите тавани от прочути тревненски майстори.

Проекти на петокласниците

През месец април на учениците от 5а и 5б клас беше поставена задача да изработят проекти. Те трябваше да намерят подходяща информация в Интернет и да съставят таблици и диаграми по дадените им задачи.

Петя Трифонова