Курс за оценител

През месец март и април на 2020 г. беше проведено обучение и стрес-тест на тема „Работа с платформа за дистанционно проверяване на тестови форми“ към ПСИТ ООД България.

Отново престижно класиране в ИТ Знайко+

 

През месец февруари Диян Трифонов от 6б клас се класира на призовото трето място на група А на Националното състезание по информационни технологии IT Знайко+ с проекта си „Съкровищата на България“. Състезанието се организира за девета поредна година от СНЦ „ОБРАЗОВАНИЕ И ТЕХНОЛОГИИ„ и цели да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.Ръководител на участника е г-жа Трифонова.  Пожелаваме на Диян много творчески успехи и в други състезания.

Проекти на шестокласниците

През месец февруари 2020 година шестокласниците направиха проекти на тема „Фигури върху координатна система“. Благодарение на знанията си те чертаха различни животни и фигури на координатна система. Много се забавляваха в очакване да свържат и последните точки, за да видят какво изображение ще се получи.

Ден на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

На 14.11.2019 г. в денят на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада учениците от училището ни под ръководството на класните ръководители и учители посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада. Там наблюдаваха различни военни машини и научиха много интересни факти за тях както и за живота на военнослужещите.

Коледно парти

На 17.12.2019 г. в ресторант „Авери“ се проведе коледното парти на учениците от 8 а, 8 б, 8 в, 9 а, 9 б, 9 в и 10 в клас. За доброто настроение се погрижи DJ Стамен. Учениците и техните класни ръководители отпразнуваха заедно наближаващата ваканция и си пожелаха спорна и щастлива нова година.

Престижни награди в конкурс за СПИН

На 29.11.2019 г. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе конкурс на тема „Най оригинално видеопослание на тема СПИН“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, по повод 1 декември – Световния ден за борба срещу СПИН. За втора поредна година учениците от 9 в клас – Габриела Начева, Рени Иванова, Преслава Маркова, Николай Кирилов, Росен Генчев и Тинко Грошев завоюваха второ място за екипно участие със своя клип. Диян Трифонов от 6 б клас, който беше най-малкият участник в конкурса, зае трето място за индивидуално участие. Учениците получиха грамоти и предметни награди. Пожелаваме им бъдещи успехи и все така достойно да представят училището си!

 

Поход в Карловския балкан

На 19 и 20 октомври 2019 г. учениците от 9 в клас, заедно с техните учители г-н Н. Рангелов, г-жа П. Трифонова, г-жа М. Николова и г-жа Н. Радкова проведоха поход по маршрут Карлово – х. „Хубавец“ – х. „Балкански рози“ – Карлово. Те се изкачиха през местността Сипея под тръбите на ВЕЦ Карлово, минаха покрай „Къдравото дере“ – местност, в която коритото на реката е покрито с огромни бели камъни и през е тясно, изсечено в скалите място, наречено „Стисни магаре“. Ученици и учители видяха плочата на патрона на училището Христо Проданов, разположена на високи скали и отдадоха почит. Всички се насладиха на есенните красоти на Карловския балкан.

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

На 17.09.2018 г. в двора на СУ „Христо Проданов“ беше открита новата учебна година. Учениците, учителите и родителите бяха поздравени от директора на училището Янка Минева. На тържеството присъстваха много официални гости.

Обучение в Тетевен

На 8, 9 и 10.07.2019 г. беше проведено обучение на тема „Информационни и комуникационни технологии в обучението. Педагогическа работа в дигитална среда“ по Проект BG05M20P001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“. Участваха 42 учители от СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово. Обучението се състоя в НУ „Хаджи Генчо“ –  гр. Тетевен от обучител Стоянка Йорданова. Локацията на групата беше хотел „Олимп“ – гр. Тетевен.

Завършване на 8 в клас

На 27.06.2019 г. седмокласниците и осмокласниците на СУ „Христо Проданов“ отпразнуваха приключването на учебната 2018 – 2019 година в махана „Водопад“ в град Карлово. Учениците се забавляваха.

Пожелаваме им весела и незабравима ваканция!

Петя Трифонова