Участие в конкурс за фотография

През месец юни 2020 година Диян Трифонов от 6 б клас участва в конкурс под мотото „Избирам красивото – наркотиците не са за мен!“ за любителска цифрова фотография, който беше  организиран от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости – град Плевен.

Проекти на деветокласниците

В часовете по информационни технологии учениците от 9 а и 9 б клас исъздадоха мултимедийни проекти по следните теми „Закон за авторското право“, „Електронен подпис“, „Бисквитки“. Те представиха проектите си пред своите съученици.

Проект „Паисий“

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура, учениците от 9 в клас изработиха проект „Паисий“. В него те рецитират стихотворението „Паисий“ на Иван Вазов от цикъла „Епопея на забравените“. С това те припомнят колко много е допринесъл Паисий Хилендарски с написването на „История славянобългарска“.

Проект „Позабравените просветители на Карлово“

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура, учениците от 9 в клас изработиха проект „Позабравените просветители на Карлово“. В него те припомниха позабравени личности, свързани с историческото и просветното дело в Карлово, като Аврам Димитриевич, Ботьо Петков, Брайко Хаджигенов, Васил Кирков, Евгения Бояджиева, Иван Унджиев, Марко Тантилов, Пешо Радоев, Христо Лазаров и Христо поп Василев. Поздравиха своите учители и пожелаха на учениците „Напред и нагоре!“.

Проекти на шестокласниците

През април 2020 г. в ситуация на дистанционно обучение, учениците от 6 а и 6 б клас изработиха проекти на тема „Известни математици“. Те имаха свобода да изберат начина, по който да изработят проектите си. Най-добрите от тях бяха представени в избираемите учебни часове по математика.

Курс за оценител

През месец март и април на 2020 г. беше проведено обучение и стрес-тест на тема „Работа с платформа за дистанционно проверяване на тестови форми“ към ПСИТ ООД България.

Отново престижно класиране в ИТ Знайко+

 

През месец февруари Диян Трифонов от 6б клас се класира на призовото трето място на група А на Националното състезание по информационни технологии IT Знайко+ с проекта си „Съкровищата на България“. Състезанието се организира за девета поредна година от СНЦ „ОБРАЗОВАНИЕ И ТЕХНОЛОГИИ„ и цели да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.Ръководител на участника е г-жа Трифонова.  Пожелаваме на Диян много творчески успехи и в други състезания.

Проекти на шестокласниците

През месец февруари 2020 година шестокласниците направиха проекти на тема „Фигури върху координатна система“. Благодарение на знанията си те чертаха различни животни и фигури на координатна система. Много се забавляваха в очакване да свържат и последните точки, за да видят какво изображение ще се получи.

Ден на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

На 14.11.2019 г. в денят на отворените врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада учениците от училището ни под ръководството на класните ръководители и учители посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада. Там наблюдаваха различни военни машини и научиха много интересни факти за тях както и за живота на военнослужещите.

Коледно парти

На 17.12.2019 г. в ресторант „Авери“ се проведе коледното парти на учениците от 8 а, 8 б, 8 в, 9 а, 9 б, 9 в и 10 в клас. За доброто настроение се погрижи DJ Стамен. Учениците и техните класни ръководители отпразнуваха заедно наближаващата ваканция и си пожелаха спорна и щастлива нова година.

Петя Трифонова