Пътуваща изложба – „Благотворителността през обектива“

Дарът е в основата на човешкото общество.

„Да извършиш благодеяние в името на просперитета и духовното издигане на нацията, да проявиш милосърдие и да помогнеш на анонимния ближен, като споделиш част от собственото си имане и благополучие, без да очакваш материализиран израз на благодарност, са черти, които характеризират обобщения образ на дарителя.“

По инициатива на СОУ „Д-р Петър Берон“, на 15.12. 2015 г. в народно читалище „Иван Вазов“ бе открита пътуваща изложба „Благотворителността през обектива“. Целта на тази изложба е популяризирането на идеята за благотворителността и дарителските каузи у нас и по света.

Учениците се срещнаха и с млади доброволци от нашата страна, които по интересен начин разказаха как са прегърнали тази идея и са тръгнали по стъпките на доброволчеството.

В нашето училище вече има създаден доброволчески клуб „Доброта“, който организира събирането и предаването на 1580 кг. хартия, а средствата от тази инициатива бяха дарени на деца без родителска грижа в София.

Тези дни, преди великите празници, организирахме и коледен базар на изработените от деца и родители коледни сувенири, картички, коледни венци и играчки, като събраните средства ще бъдат насочени към „Българската Коледа“.

Ние ще продължаваме с благородните инициативи – велика кауза на цялото човечество!

Надяваме се, че даряваме усмивка на много деца!

images (3) към галерията_клуб „Доброта“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *