НОВИНИ

 

Покана за формиране на Обществен съвет (нов мандат)

Уважаеми ученици,

на 16.09.2019г. от 09: 30ч. Ви очакваме в двора на училището, 

за началото на учебната 2019/2020 година!

 

 

 

Мили родители,

родителската среща за първи клас ще се проведе на 11.09.2019г. / сряда/ от 18:00 ч. 

 

 

Уважаеми родители,
Униформите за първи и втори клас ще се раздават на 30.08.2019 г. (петък) от 08:00 ч. до 18:00 ч.;
за трети, четвърти и пети клас – 31.08.2019 г. (събота) от 09:00 ч. до 15:00 ч.

 

Какво е Международната награда на херцога на Единбург?

Международната награда на херцога на Единбург (наричана накратко Наградата) е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като SKM_C224e_P19091015320предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки поставените от тях цели, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот и помагат както за тяхното личностно израстване, така и за професионалното им развитие. Реализирайки Наградата, младежите придобиват качества и умения, които ги правят по-конкурентно способни, което е все по-търсено от реботодателите. Постигайки програмата младежите получават международно признат сертификат ”The Duke of Edinburgh’s International Award“, който е високо ценен от множество университети в цял свят.

От създаването си през 1956 г. до днес Наградата се е утвърдила като една от най-престижните програми за личностно развитие, като повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в нея. В момента над 1,3 милиона младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

Уникалността на Международната награда на херцога на Единбург се дължи на принципите, които са заложени още от нейното основаване, а именно: да е достъпна, доброволна, забавна, развиваща, без съревнование и да развива постояноство. 

 

Как да участвам? 

За да участваш в Наградата трябва да си на възраст между 14 и 24 години. Програмата се състои от четири задължителни направления: Доброволчество, Умения, Физическа активност и Приключенско пътуване. Структурата се състои от три нива: Бронз, Сребро и Злато, всяко от които има своето минимално време за постигане. Ниво Злато включва и допълнително предизвикателство – Проект в полза на местна общност. С помощта на своя Лидер, който е представител на Лизензирания оператор, ти си поставяш измерими цели във всяко от направленията. За да се включите в Наградата потърсете Радослава Георгиева – координатор на Наградата за СУ „Д-р Петър Берон“ – гр.Костинброд. – E – mail: radoslava.p.georgieva@gmail.com

Тук сме подготвили две видеа, които описват и нагледно какво е Наградата и какви са ползите от подобна програма. Можете да ги публикувате в страницата си, както и да ги използвате, когато разказвате за Наградата.
https://www.youtube.com/watch?v=P4k7gpGELHk – Открий себе си!
https://www.youtube.com/watch?v=9Ps_WAlI5Q4 – Какво представлява Наградата?

???? 5 дни до крайния срок за участие в конкурса за проактивни училища на Награда!✅ 5 лесни стъпки, които да следваш. ????⏰ 5 минути за да попълниш кратката форма на интерес: https://goo.gl/forms/yCfOSFXm5UAkw4iC3

Geplaatst door Международна награда на херцога на Единбург – България op Donderdag 11 oktober 2018

62-ма български ученици взеха отличие „Бронз“ в Международната награда на херцога на Единбург в България. За да вземат това отличие, те са си поставили лични цели, които са изпълнили в рамките на 6 месеца. Участниците са посветили общо 3500 часа извън класната стая, за да осъществят няколко свои желания.

Преди шест месеца един от наградените днес участници се притеснявал да говори пред хора. Но си поставил за цел да промени това. И днес… застана пред нашата камера.

Патрисия Митова, СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд: Преди да започна с тази цел, аз много се притеснявах да говоря пред аудитория.

Днес някой танцува по-добре, рисува по-красиво и е няколко пъти по-смел, защото е бил мотивиран, че така ще получи своето „Браво“ – с наградата на херцога от Единбург.

Любомира Велчева, изпълнителен директор на международната награда на херцога на Единбург в България: Целта на наградата е да ги научи да си поставят цели и да бъдат постоянни. Да бъдат по-целеустремени, да бъдат по-добрата версия на себе си.

Сбъднати са общо 186 нови мечти. А в края на това приключение участниците са се включили в още по-голямо – изпратени са в планината само с карта и компас.

Патрисия Митова, СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд: Нямахме право на телефони и всичко, което правехме, трябваше да го направим сами.

Оставени да се загубят, а след това сами да се открият. И да разберат, че най-важните уроци са далеч класната стая. Там подсказването не помага. И всеки е сам в своя изпит.