2009 година

 

16.11.2009 – Кметовете Пенка Пенкова и Александър Миланов прерязаха лентата на новия площад в най-голямото село в общината – Сталийска махала. Площадът, наречен “Съединение”, бе осветен от отец Георги. Млади и стари се хванаха на хорото, поведено от момичетата от фолкрорния танцов състав с ръководител Кръстьо Ангелов. В читалище “Кирил Петров” домакините бяха подготвили етнографска изложба и показаха картини на местни художници. 

Красивият селски мегдан е изграден от площадни плочки с цветни фигури, модерни пейки, зелени площи, а децата ще се радват на люлки и пързалки. Монтирано е и парково осветление. Изграден е специален подход към паметника на загиналите във войните. Новата площадна настилка е изградена е върху 3 декара в центъра на най-голямото село в общината. Върху още 3 декара са оформени зелени площи с алеи и кътове за отдих. Децата от селото пък се радват на люлки и пързалки. За майките, бабите и дядовците пък са поставени 24 нови пейки. 

Новият площад в Сталийска махала, около който се намират кметството, читалището и училището, е изграден по програмата “Красива България” и е на стойност 230 000 лв. Строително-монтажните работи са за близо 200 000 лв., като 50 % от сумата е осигурена от бюджета на община Лом. Старият площад беше почти разбит, а вечерно време тънеше в тъмница. Хората от Сталийска махала неколкократно са поставяли въпроса за облагородяване на центъра на селото пред общинското ръководство. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *