Моят професионален свят

Учителите помнят всеки час,
раздали младостта си на децата.
Те с песните изпяват своя глас
и с думите отключват светлината.

Нека Рождество Христово разпали в сърцата ни стремеж към доброта и разбирателство!

Нека настъпващата 2024 година ни дари със здраве, берекет, лично благоденствие и сили за ползотворни дела!

„Ден на четенето” – 17.11.2023г.

„Часът на приказния разказвач“-инициатива

Тържествено и по традиция с много вълнение, цветя и пъстрота започна първият учебен ден в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово

2023/2024 учебна година

На добър час на всички ученици и на техните преподаватели, любознателност и всеотдайност към трупането на знания!

Ваканция, ура!

01.06.2023г.

22 АПРИЛ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

Земята е наша къщурка зелена и нека е чиста, добре подредена…

                                Почит към паметта на героите, дали живота си                                 за свободата и независимостта на отечеството ни

Наградени третокласници участвали в общинския конкурс за есе, кратък разказ или стихотворение: „Като теб, Апостоле“, Правец 2023 година

           Творчески дни под надслов: „С усмихнато лице и добро сърце“                                            с активно участие на третокласниците

 

Инициативни третокласници с участие на общинско ниво в конкурса с фото творби на тема „Правец в сърцето!“

Европейски ден на спорта в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово  

30.09.2022г.

Инициатива с активно участие на третокласниците, с продължителност 120 минути и фокус върху екосъобразното мислене…

15.09.2022г.

Да е здрава, успешна, пълноценна и присъствена новата учебна 2022/2023 година!

На добър час!

Здравей, слънчево лято!

07.06.2022г.

В ПОДКРЕПА НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ

29.04.2022г.

С грейнали усмивки група ученици от II и IV клас приветстваха своите приятели от I клас по случай техния празник, посветен на буквите под надслов: „Вече сме грамотни“.

Споделиха с тях мотивиращи пословици и поговорки за ползите от учението – наследство от предците ни. Подчертаха им, че за да бъдат успешни и значими личности трябва да почитат книгата, която огрява сърцата и душите на хората. По интересен начин представиха скеча „Умникът Атанас“ и изпяха песента „Добри да бъдем“ по текст и музика на Марин Тачков. Тяхното послание, че доброто и грамотността са най-голямата магия на света беше успешно подчертано.

„Нека се обичаме!“ – темпераментен Етно-празник 

15.04.2022г.

Проектни занимания и интересни инициативи

ТРЕТИ МАРТ – ДЕН СВЕЩЕН НА СВОБОДАТА

Благодарим ти, Дяконе, че си достоен за възхищение!

Обучение и забавление

Коледа е празникът на чудесата. С разтворени сърца, единство и доброта да протегнем ръка към вярата, надеждата и любовта!

Кадри от присъствено обучение във втори клас

Вече се чувстваме по-големи – ВТОРОКЛАСНИЦИ сме засмени!

Честит първи учебен ден!

Да е здрава, успешна и с много смели мечти учебната 2021/2022 година!

На добър час!

 

Ваканция, ваканция, ура!

23.06.2021г.

 

„С Ботев в сърцето“ – иновативен урок по родолюбие в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово 

На 02.06.2021г. любознателни ученици от I и III клас, под ръководството на своите учители: Илонка Недялкова и Детелина Велева организираха и представиха един по-различен урок, посветен на деня на Христо Ботев – патрон на училището. Урокът започна с безсмъртните слова на Ботев: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“. С помощта на мултимедия бяха представени документални откъси, кратки разказчета и интересни случки от живота и делото на една от най-легендарните личности в историята на българското национално-освободително движение – Христо Ботев. Учениците представиха и поетичен рецитал, включващ стихотворението „На Ботев“ от Румен Ченков и част от Ботевите стихове: „Хаджи Димитър“, „На прощаване“ и „Хайдути“. Възторжено се изпя и популярната песен „Тих бял Дунав“ по текст на Иван Вазов, написана в чест на Ботевата чета и драматичното и преминаване през река Дунав с парахода Радецки. Часът по родолюбие бе посрещнат с огромен интерес от учениците. В края на урока, силно развълнувани, те обещаха, че ще носят Ботев и България винаги в сърцата си.

„Вий запалихте лъчи, вий ни дадохте очи“ – празничен ден в ОУ „Христо Ботев“ село Джурово, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука.

20.05.2021г.

За първокласниците този празничен ден започна с представяне на разказчета, озаглавени „Пътят на нашата азбука“ и продължи с участие в официалната литературно-музикална програма, в която заедно с други ученици от училището възпяха делото на св. братя Кирил и Методий със стихове и песни. Със силни аплодисменти публиката отличи вдъхновеното представяне на Тодор Пенчев, Йоан Димитров и Цветелин Павлов с рецитала на стихотворенията „Родна реч“ от Ран Босилек, „Аз съм българче“ от Иван Вазов и „На Кирил и Методий“ от Асен Разцветников. Малките възпитаници взеха участие и във вярното и възторжено изпълнение на песните „Първокласно“, „Буквички“ и „Днес ден славен“.

Първокласниците празнуват в царството на буквите – ОУ „Христо Ботев“ село Джурово – 2020/2021 учебна година

30.03.2021г.

 

ОУ „Христо Ботев“ село Джурово, община Правец

Клуб „Дигитален свят“ – колаж 

месец юни – 2020г.

Нашият герой – Христо Ботев

МЕСЕЦ МАЙ – МЕСЕЦ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

2020 година

Знанието е като огъня, когато го поддържаш, ще гори и ще осветява всички!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЛОВОТО, НA БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

След няколко онлайн консултации по български език, четвъртокласничката Мариана Георгиева написа и своето съчинение на тема: „Моето училище“. А в час по Компютърно моделиране го превърна в текстов документ с Microsoft Word.

Да откликнеш на предизвикателството, отправено по време на извънредното положение!

Дистанционното обучение с множеството му различни форми на организация (синхронна и асинхронна), предизвика несигурност най-вече у учениците от уязвимите групи. Стъпка по стъпка, с малки крачки напред, ние – учители, родители и ученици не се отказахме. Избрахме най-популярната и използвана социална мрежа в България Facebook, като създадохме група на 4-ти клас в приложението Messenger. В нея участват по-голяма част от учениците. Там прилагаме и елементи на синхронното обучение, чрез конферентни разговори, като се уговаряме по едно и също време да сме на линия. Но това, което използваме най-често е асинхронната форма на комуникация, чрез писмено общуване, JPG файлове и онлайн уроци както в Уча.се, където имаме безплатен училищен абонамент, така и в Академико – чрез YouTube канала.
Дистанционното обучение за децата, които нямат достъп до интернет, компютър и телефон стана аналогово – работни листове, доставяни посредством образователния медиатор.
Месецът на образованието – месец май започнахме с няколко образователно-възпитателни инициативи. Четвъртокласници по случай 1 май – Ден на труда извършиха редица трудови дейности в своите домове, рисуваха тематични рисунки и откриха в интернет своите любими народни поговорки, които подчертават красотата на труда. Децата обичат да слушат, разказват и подреждат приказки, с интерес споделят откритата поука от тях. Вече са на лице и първите подредени пъзели на приказките: „Лъжливото овчарче“ и „Дядовата ръкавичка“, изработени от Георги Стефанов Георгиев и Мариана Павлова Георгиева – IV клас. С грейнали усмивки малчуганите започнаха и да рисуват любимите си приказни герои. Предстои ни писане на съчинение на тема: „Моето училище“ и индивидуален рецитал на стихотворения, посветени на родината и на празника на славянската писменост, на българската просвета и култура – 24 май.
Благодарим на всички родители, които подкрепят своите деца и съдействат за активното им включване в учебния процес!
Благодарим и на учениците, които не се отказаха и не загубиха желание за напредък, въпреки трудностите!
Продължаваме заедно напред!

Празнуваме с  Microsoft Paint – 4 клас

Пъстър Великден – 2020г.

Кадрите са от ОУ „Любен Каравелов“ село Осиковица, община Правец

Съгласно Общ регламент за защита на данните  (GDPR 25 май 2018) всички родители са попълнили и подписали следната декларация за информирано съгласие:
Декларация за инфор. съгласие

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *