В София

На 23. и 24. октомври група ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с ръководител Валя Александрова посетиха град София. Проследявайки не само историята на града, а и историята на държавата, учениците посетиха „Музей за история на София“ и постановка в Народния театър „Иван Вазов“, следвайки ежегодната традиция на училището.

Музеят за история на София официално е открил постоянната си експозиция на 17 септември 2015г. Постоянната експозиция е разположена в 8 зали, които хронологически обхващат периода от VI хил. пр. Хр. до 40-те год. на ХХ в. Залите са следните: Наследството на древността, Силата на духа, Династичната връзка със Западна Европа, Дворцовият кабинет, Софийската улица, Държавните и общински институции, Домът и облеклото на софиянци, Културен живот и развлечения.

В народния театър „Иван Вазов“ учениците имаха възможността да станат част от бурното съпоставяне на държавата тогава и държавата сега, което може да се тълкува като хвърлена ръкавица за почитателите на театралното изкуство. Дръзкото, динамично и напрегнато изживяване на постановката по Стефан Цанев „Процесът против богомилите“ със сигурност остави у нашите ученици много въпроси за размисъл, много емоции и разбира се невероятни изживявания.

 

още снимки