Успешен старт в ГПЧЕ

15septТържествено посрещнахме новата учебна година в ГПЧЕ „Йордан Радичков“.  Празникът започна с изнасяне знамето на училището и „Бдинци, лъвове, титани“. После бе издигнат националния флаг.
Слово произнесе директорът на училището г-н Любомир Георгиев и припомни, че в  45-годишната си история Гимназията се утвърждава не само като най- елитната в нашия град, но и като любимо училище на много поколения деца от цяла Северна България. Оттук поемат своя път към успешна кариера стотици лекари, инженери, фининсисти, учители, хора на изкуството. Всички те с гордост носят името „възпитаници на ГПЧЕ”.  На днешните ученици той пожела да бъдат „непокорни, но разумни, нестандартни, но отговорни!“ А на учителите: „С усърдие и грижа дарявайте знания и мъдрост, с обич и разбиране водете учениците по пътя на познанието!“
Поздрав отправи областният управител на Видин г- н Кръстю Спасов. „Помнете този празничен ден, той е началото на пътя за израстването ви като достойни хора.“- каза в словото си г- н Спасов и пожела на всички нови поводи за гордост и незабравими часове, изпълнени с удовлетворение.
Своите поздрави отправиха и г-н Иван Николов – началник „Канцелария“ в община Видин, и Лидия Каменова – председател на Училищното  настоятелство. Тя пожела на учениците космическо щастие и вселенски късмет, а на учителите – търпение, любов и обективност.
Виктория Тодорова от 12 клас отправи поздрав на немски език, деветокласничката Лорина Пенчева – на английски, а Габриела Велкова – от 11 клас, на френски език. От името на осмокласниците приветствие поднесе Антония Тодорова.
Вокална група „Carbohydrates“ поздрави всички присъстващи, а архимандрит Исаак отправи своята молитва за успешна нова учебна година.
Да е успешна и ползотворна! Изпълнена с незабравими емоции и осъществени мечти!