Начална страница

 


ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ  ЩЕ НАСЪРЧИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ  ОУ “ ПРОФ. МАРИН ДРИНОВ“ КЪМ АКТИВНОСТ

   И тази година учениците от ОУ „Проф. М. Дринов“ ще се включат активно в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“, която ще се проведе на 29.09. 2017 г. от 12:30 часа в двора на учебното заведение.

   В България инициативата се координира от сдружение BG Бъди активен. Проявата е част от кампанията Now We MOVE, както и от Европейската седмица на спорта.

   Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението. Изпробват се нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Инициативата е много важна, защото според Националния център по обществено здраве и анализи само 24% от децата достигат препоръчителните нива на физическа активност от 60 минути на ден. В по-голяма част от времето си младите хора прекарват в седнало положение.


 

 ОУ “ ПРОФ. МАРИН ДРИНОВ“ ПОЛУЧИ ВИСОКО ПРИЗВАНИЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

   За втора поредна година ОУ „Проф. Марин Дринов“ получава сертификат за дарение от администрацията на президента на Р.България Румен Радев. Училището е удостоено с престижния приз по повод събраните средства в благотворителната кампания на Президентството “ Българската Коледа“. Всяка година дриновските възпитаници изразяват своята съпричастност към благородната кауза в името на болните деца. С различни инициативи те даряват свои парични средства, с надеждата да помогнат на свои връстници в беда, в борбата им за достоен и пълноценен живот.


СЪПРИЧАСТНИ

 Ние от ОУ“Професор Марин Дринов“ град Кюстендил активно участваме в кампанията „Капачки в действие“. Повече за нея можете да прочетете на http://ideainaction.net/kapachki-v-deystvie-2/.А  Ако искате и вие да се включите – във фоайето на училището има пункт за събирането им.