• За контакти

    ДИРЕКТОР
    ВАНЯ ХРИСТОВА
    тел: +359 0894461241


    ЗАМ. ДИРЕКТОР
    ТАТЯНА НИКОЛОВА
    тел: +359 0887841066


    ЗАС
    МАРИЯ ТОМАНОВА
    тел: +359 0893406124


    имейл:                                      info-1600562@edu.mon.bg

  • Монтесори група „Златно сърце“

    Монтесори група „Златно сърце“

    „Златно сърце“ е четвърта монтесори група с деца на възраст от 6 до 7 години.

    Децата се обучават по метода „Монтесори“ от двама педагози Катя Ангелова и Недялка Иванова и помощник-възпитател Недка Костадинова.

    Стаите са подредени в така наречената подготвена среда, чрез която децата свободно избират материали от практическия живот. Обучението им преминава през три етапа. В първия етап се използват така наречените дедактични материали за развиването на сетивата, с които малчуганите се учат на трипръстов захват, необходим за писането, на подреждане от голямо към малко, учат се на фина моторика, концентрация и на плавни движения.

    Чрез „Монтесори педагогиката“, играейки, децата работят, а работейки, придобиват знания, опит и умения, които са нужни за по-нататъшното им развитие, като самата среда в детската градина ги подтиква към това.

    Възпитанието по метода започва с развитие на зрението, допира, осезанията, вкусовите качества. След като детето свикне да използва първите материали, се преминава с плавен преход към втория етап на обучението или развитие на речта и математиката. Всичко е триизмерно, така че да може да бъде видяно и пипнато. Могат да подредят букви, думи, дори кратки изречения.

    Третият етап или така нареченото „космическо възпитание“ е обучение за взаимодействието между човека и природата. Под формата на пъзели децата придобиват знания и умения за устройството на растенията, животните, за географията.

    Основният фактор в целия този процес на възпитание на детето е педагогът. Учителите са много вдъхновени и добре подготвени, като са преминали през едногодишно обучение. Те са готови да помагат на всяко дете, да бъдат модел за поведение, да бъдат внимателни и да го подкрепят, когато детето има нужда, да бъдат един вид предводител.

     

     

     

    Група „Златно сърце“

     

     

     

  • Последни публикации

    • Как да премахнете тази реклама?

    • Как да премахнете тази реклама?

    • Как да премахнете тази реклама?

  • Архив на публикациите

  • Календар

    септември 2023
    П В С Ч П С Н
    « авг.    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  

  • Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com.
    Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.
    Вижте нашите курсове за учители с кредити на kursove.teacher.bg.