Отново шампиони!

Съставът на ПГХ „Св. св. Кирил и Методий“ от Казанлък триумфира с шампионската титла в ученически игри по волейбол на България за девойки 8-10 клас.

Финалната надпревара се проведе в Смолян с участието на десет отбора от страната. Нашите момичета, водени от Тошко Узунов, победиха съставите от Попово, София, Етрополе, Нова Загора и Варна без да загубят нито един гейм.

В спора за първото място те се изправиха срещу победителите от миналата година – отборът от Видин и ги победиха с 3:1 гейма.

С този успех младите ни волейболистки спечелиха правото да представят България на Световното ученическо първенство в Бразилия през 2020 година.

За отбор от нашата гимназия по волейбол за девойки това би било четвърто участие в този форум след Китай (2010 г.), Сърбия (2016 г.) и Чехия (2018 г.). В Белград през 2016 г. нашият състав зае 6 място, което е най-успешното класиране на български отбор по волейбол в тези игри.

На турнира бяха раздадени и индивидуални награди, две от които пристигаха в Казанлък. Александра Колева бе отличена за най-добър разпределител, а Селин Селим стана най-добър нападател.

Селин Селим (вляво) – най-добър нападател и Александра Колева (вдясно) – най-добър разпределител на финалите

Състав на отбора:

Виктория Василева – VIII A

Преслава Кършакова – VIII Б

Елиса Неби – VIII Б

Александра Терзиева – IХ A

Адриана Ветчакова – IХ Б

Елина Стойчева – Х А

Александра Колева – Х Б

Селин Салим – Х Б

Малина Гаджева – Х Б

Мариела Салиева – Х Б

 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *