Усмивка за Коледа

На 17.12.2018 г. бе осъществен благотворителен проект “Усмивка за Коледа” от 12 ”Б” клас с ръководител Ваня Георгиева, като част от програмата беше и музикалното участие на Маргарита Барулова от 12 “В” клас. Проектът е създаден с цел да зарадва обитателите на Дом за стари хора № 3 в гр. Казанлък по случай светлите християнски празници. Желанието на всички нас беше да оцветим сивото им ежедневие; да запалим искрата в очите им поне за ден, за да не се чувстват отхвърлени от обществото. Две седмици преди реализирането на проекта ние придадохме Коледен вид на дома с красива украса. Началото на Коледното тържество за възрастните хора бе дадено с музикалното изпълнение на Маргарита Барулова. Програмата продължи с хора, в които се включиха и самите обитатели на дома. Последва и празнична трапеза с приготвени от нас сладкиши и раздаване на ръчно изработени коледни картички. За финал на коледната програма бе ръченица в изпълнение на Георги Стойнов и Йоанна Иванова.

Теодора Алексиева, XII Б клас

„Младите лидери на Казанлък“

Снимка: Теодора Алексиева

Абитуриенти от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха в инициативата на кмета на Община Казанлък, Галина Стоянова, „Младите лидери на Казанлък“, проведена на 7, 8 и 9 декември 2018 г.

Отборът – Маргарита, Симона, Теодора, Ванеса, Антоан, Стилян

Викторина „140 години Българска армия“

В продължение на два дни ученици от XI клас на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководтел Николай Марков, бяха гости на Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, където участваха във финалния кръг на Викторината „140 години Българска армия“.

Отборът ни, в състав – Мирослав, Иван, Стилиан и Лазарин, завърши на 6-то място и беше награден с книги, почетни грамоти и юбилейни медали от Министерството на Отбраната. Медалите са изработени по-повод, 100 години от края на Първата Световна Война, и са копия, на медалите, които са получавали войниците и офицерите участвали във войната.

Показано им бе, различно стрелково оръжие, което участниците изпробваха по мишени. Посетиха музея на НВУ ,,Васил Левски“. Представена им бе презентация, за възможността на учениците, да кандидатстват след завършване на 12 клас в Университета и последваща реализация в кариерно развитие. Учениците останаха впечатлени и заредени с положителни емоции, в очакване на следващо състезание, на което да покажан, какво знаят нашите възпитаници.

Снимки: Николай Марков

Волейболен турнир

На 23 ноември 2018 г. в зала „Севтополис“ се проведе, станалия вече традиционен, турнир по волейбол, организиран от нашето училище. Идеята и реализацията ѝ е изцяло на учителя по физическо възпитание и спортТошко Узунов.
Турнирът е посветен на 135-та годишнина от създаването на Казанлъшкото педагогическо училище. Участват отбори от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Екзарх Антим I“, ППМГ „Никола Обрешков“ и ПГТТМ.

Нашите момчета се класираха на четвърто място, но това не попречи на доброто настроение в залата. 🙂

Снимките са направени от Стефани Таралежкова от XI б клас.