„Капачки за Бъдеще“

Предадени 37,8 кг. пластмасови капачки за кампанията „Капачки за Бъдеще“ от учениците и персонала на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Казанлък, както и от децата и персонала на ДГ „Детелина“ Долно Сахране. Адмирации за всички, които са пуснали дори една капачка.

Текст и снимки: Николай Марков
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Национално отличие

В националният ученически конкурс „Посланици на здравето“, организиран от Министерството на околната среда и водите, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ зае първо място за забележително и оригинално изпълнение на проект със заглавие „Живей естествено, движи се, храни се здравословно и бъди близо до природата“ на ученици от XIБ клас, с ръководител г-жа Жанета Донева.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Отново шампиони!

Съставът на ПГХ „Св. св. Кирил и Методий“ от Казанлък триумфира с шампионската титла в ученически игри по волейбол на България за девойки 8-10 клас.

Финалната надпревара се проведе в Смолян с участието на десет отбора от страната. Нашите момичета, водени от Тошко Узунов, победиха съставите от Попово, София, Етрополе, Нова Загора и Варна без да загубят нито един гейм.

В спора за първото място те се изправиха срещу победителите от миналата година – отборът от Видин и ги победиха с 3:1 гейма.

С този успех младите ни волейболистки спечелиха правото да представят България на Световното ученическо първенство в Бразилия през 2020 година.

За отбор от нашата гимназия по волейбол за девойки това би било четвърто участие в този форум след Китай (2010 г.), Сърбия (2016 г.) и Чехия (2018 г.). В Белград през 2016 г. нашият състав зае 6 място, което е най-успешното класиране на български отбор по волейбол в тези игри.

На турнира бяха раздадени и индивидуални награди, две от които пристигаха в Казанлък. Александра Колева бе отличена за най-добър разпределител, а Селин Селим стана най-добър нападател.

Селин Селим (вляво) – най-добър нападател и Александра Колева (вдясно) – най-добър разпределител на финалите

Състав на отбора:

Виктория Василева – VIII A

Преслава Кършакова – VIII Б

Елиса Неби – VIII Б

Александра Терзиева – IХ A

Адриана Ветчакова – IХ Б

Елина Стойчева – Х А

Александра Колева – Х Б

Селин Салим – Х Б

Малина Гаджева – Х Б

Мариела Салиева – Х Б

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

„Най-големият урок в света“ и в нашата Гимназия

ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, град Казанлък се включи в инициативата на УНИЦЕФ и МОН „Най-големият урок в света“ за подкрепа в популяризирането на Глобалните цели за устойчиво развитие в час по Биология и здравно образование с учениците от XI б клас. Темата на урока „Живот на земята“ бе представена от г-жа Жанета Донева, преподавател по Биология и здравно образование.

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Съобщение

Уважаеми зрелостници,

Имате възможност да разгледате сканираните си и оценени изпитни работи от ДЗИ от 12 до 14 юни 2019 г. между 13:30 ч. и 16:00 ч. в кабинета на заместник-директора г-жа Донева.

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Най-високото отличие в образователната система за г-жа Денчева

На 24 май 2019 г. госпожа Ваня Денчева – главен учител в ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Това е втора престижна награда за госпожа Денчева за тази година. Само преди няколко дни тя получи наградата „Учител на годината 2019“ в областта на хуманитарните науки.

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Абитуриентите на ПХГ ,,Св. св. Кирил и Методий“ – випуск 2019

Пожелаваме Ви да имате куража да реализирате всички мечти, да имате късмета във всичко да Ви върви, да имате вяра, че хубавото тепърва предстои, да бъдете  винаги красиви, както сега, любовта в живота да ви споходи, да бъдете щастливи, живота тепърва предстои!

Честито завършване от всички ученици на гимназията!

XII А клас

XII Б клас

XII В клас

XII А

XII Б

XII В

XII А

XII Б

XII В

Кой каза…

Тескт и видео: Цанко Байков
Снимки: Цанко Байков и kazanlak.com
Публикувано в Без категория | Коментирайте

24 май – празник в училище и в града

Снимки: Ваня Косева, Наталия Бяндова и kazanlak.com
Публикувано в Без категория | Коментирайте

Презентация на тема „Казанлък през Средновековието“

На 14 май 2019 г. Краеведският клуб при Гимназията, с ръководител Златина Чорева, проведе представителна изява в Литературно-художествения музей „Чудомир“. Присъстваха ученици от VIII и Х клас. Презентация на тема „Казанлък през Средновековието“ изнесе гл. ас. Симеон Хинковски, директор на Музея на СУ „Св. Климент Охридски“. Учениците се възползваха от възможността да задават въпроси, а училищната библиотека на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ получи книги – подарък.

 

Публикувано в Без категория | Коментирайте

Четвърто място на финалите по волейбол при девойките XI-XII клас

За втора година момичетата ни са с четвърто място в ученическата надпревара във възрастовата група XI-XII клас. Без най-добрите ни волейболистки – Пламена Коременова и Мария Кривошийска, които са на подготовка с националния отбор, момичетата се предстаниха достойно и малко не им достигна да спечелят медали от тазгодишниге финали на ученическите игри във Варна.

Воденият от Тошко Узунов състав загуби на малкия финал от варненската Първа Езикова гимназия с 3:1.  На полуфиналите нашите паднаха с 3:2 от разложкото СУ „Петър и Иван Каназиреви“, които заслужиха сребърните медали, а шампионки в ученическите игри са представителките на СУ „Христо Смирненски“ град Банкя.

По-младият състав на гимназията – девойките VIII-X клас също се класираха за финали, като тяхната надпревара започва през юни.

Снимките са предоставени от г-н Узунов, информация - Press TV
Публикувано в Без категория | Коментирайте